Bra verkstad för bilservice i Tyresö

23 mars 2022 patrick pettersson

editorial

En bil måste regelbundet lämnas in för service hos en bilverkstad. Annars utsätts den för extra slitage och kan gå sönder helt i onödan. Att reparera en bil är också betydligt mer kostsamt än att utföra regelbunden bilservice. En bil som inte får service i tid sjunker även i värde och det kan bli svårt att sälja den och få ut ett bra pris. Service som inte utförs i tid påverkar också försäkringsskyddet och kan göra att din bilförsäkring upphör att gälla.

Vissa bilar har en servicelampa som börjar lysa när det är dags att lämna in den på verkstad, men man kan inte alltid lita på denna lampa till hundra procent. I stället ska man utgå från de tidsintervaller som tillverkaren har uppgett i bilens servicebok. Serviceintervallerna kan variera kraftigt beroende på bil och årsmodell så det är verkligen viktigt att man tittar i serviceboken och tar reda på vad som gäller.

 

Bilservice

 

Boka bilservice i god tid

Det gäller att boka tid för bilservice långt i förväg eftersom många bilverkstäder snabbt blir fullbokade. Man är fri att välja vilken bilverkstad man vill och behöver inte lämna bilen till någon särskild verkstad bara för att man har ett visst bilmärke. Det finns exempelvis en bilverkstad i Tyresö som servar både nya och gamla bilar av olika märken. 

Kostnaden för bilservice kan variera rejält mellan olika bilverkstäder och därför är det viktigt att jämföra priser. Dyrast är ofta de så kallade märkesverkstäderna, medan de verkstäder som inte ligger lika centralt inne i city tenderar att vara billigare.

En bilverkstad är skyldig att i förväg tala om hur mycket det på ett ungefär kommer att kosta. Skulle mekanikern under servicens gång hitta fel som måste åtgärdas så har man rätt att få ta del av denna information innan någon reparation utförs. Detta för att man ska kunna ta ställning till det högre priset. 

Fler nyheter