Ett tryggt val av ventilation i Södertälje

08 februari 2022 jonas olsson

editorial

Oavsett vad det handlar om för typ av hus eller byggnad, så krävs det en god ventilation där för att alla ska ha förutsättningar att må bra. Det är också viktigt för byggnaden och huset i sig att det finns en fungerande luftkonditionering och ventilation. På så vis håller sig fastigheten i gott skick. 

Det är alltså viktigt både för människan såväl som huset att det finns tillräckligt med god och frisk luft inomhus. Har man inte sett över ventilationen på ett par år kan det vara läge att göra det. I större byggnader där lokalerna används till olika arbetsplatser såsom kontor och liknande behöver man kontrollera ventilationen ofta för att inomhusklimatet ska vara tillfredsställande för alla som arbetar där. 

Behöver man någon som kommer och kontrollerar ens ventilation i Södertälje så kan man kontakta en firma som sysslar med just detta. Då vet man att man har gjort sitt bästa för att säkerställa ventilationens kvalitet. 

 

Ventilation Södertälje

 

Dålig ventilation kan ge problem med hälsan

Man behöver kontrollera att ventilationen fungerar som den ska och att den är tillräcklig vid flera tillfällen. Vid nyinstallationer görs det alltid en besiktning av systemet, en så kallad obligatorisk ventilationskontroll (OVK). 

Man måste också göra kontroller av ventilation i hus med ungefär tre till sex års mellanrum. Det är viktigt för hälsan att det finns ren och frisk luft inomhus. Man spenderar ändå mycket tid inne i sitt hus samt på sin arbetsplats. Ventilationen är superviktig för att alla ska må bra. 

Problem som astma och huvudvärk är annars vanligt att få om man inte har gått igenom ventilationssystemet. Det kan vara saker som har gått sönder eller damm och andra partiklar som har fastnat i rören som gör att tillräcklig luft inte kommer igenom. 

Kontakta en ventilationsfirma om ni behöver kontrollera er ventilation hemma eller på arbetsplatsen.

 

Fler nyheter