Golvslipning för ett vackert golv

Har du ett gammalt och vackert trägolv i huset som är i behov av lite kärlek? Att reparera det man redan har snarare än att byta ut till nytt kan ofta vara en stor ekonomisk vinst, samtidigt som det är bra för miljön. 

 

Hur går en golvslipning till? 

Ett gammalt trägolv som blivit slitet med åren kan ofta bli som nytt med hjälp av golvslipning. Det är oundvikligt att golvet och inte minst dess lack blir slitet med åren när människor går på det dagligen, saker råkar spillas, någon springer in med skor och så vidare. Genom att slipa golvet kan träflisor som lossnat eller är påväg att lossna och en lack som börjat försvinna avlägsnas och kvar har du ett slätt, vackert golv. Allt som återstår efter slipningen är att lacka golvet igen och sedan har du ett golv som är som nytt och kommer hålla ett bra tag. 

Om man har viss vana av hemmafix och bygg är det möjligt att slipa golvet själv. Men om golvet är väldigt slitet eller du känner dig osäker är det allra bästa att anlita en golvslipare som har stor kompetens och kan utföra jobbet på ett korrekt sätt. 

 

 

Vem utför golvslipningar?

Golvslipning kan som sagt utföras av hemmafixare. Men om man önskar anlita någon proffesionell är det en golvslipare man ska leta rätt på. Golvslipare jobbar ibland självständigt men ingår ibland i byggfirmor som har ett bredare kompetensområde. Det enklaste att göra är att söka på din stad plus golvslipare på internet och noggrant läsa recensioner innan du väljer. Om du är i behov av golvslipning i lund är kanske Widéns golv och måleri för dig. De har mångårig erfarenhet och är experter på just trägolv. Låt proffsen utföra golvslipningen och luta dig tillbaka under tiden. När allting är färdigt kommer du aldrig vilja gå på något annat golv någonsin igen!