Hur du tar bort eller donerar möbler som du inte längre behöver

05 december 2022 Helen Johansson

editorial

Om du vill göra dig av med möbler

När du flyttar, minskar din storlek eller helt enkelt möblerar om, kan det hända att du har möbler som du inte längre behöver eller vill ha. Vad gör du med dem? Om du inte är fäst vid möblerna är det bästa sättet att försöka sälja eller donera dem. Här får du en kort översikt över hur du kan göra båda sakerna.

image

Välj det alternativ som passar dig bäst

Sälja begagnade möbler
Det finns några olika sätt att sälja begagnade möbler på. Ett alternativ är att ha en garageförsäljning. Detta är vanligtvis det snabbaste sättet att göra sig av med möbler, men du kommer troligen inte att få högsta pris för dem. Ett annat alternativ är att sälja dem online via en webbplats som Facebook Marketplace eller Blocket. Detta kräver lite mer arbete – du måste ta foton och skriva beskrivningar – men du når en större publik och kan eventuellt tjäna mer pengar. Slutligen kan du om du har högre stående föremål skicka dem till en möbelaffär eller ett auktionshus. Även detta kommer att kräva en viss ansträngning från din sida, men det kan vara värt det i slutändan.

Donera begagnade möbler
Om du inte är intresserad av att sälja dina möbler men ändå vill göra dig av med dem är det alltid ett alternativ att donera dem. Det finns många ställen som tar emot möbeldonationer, till exempel secondhandbutiker och Frälsningsarmén. Många av dessa organisationer hämtar till och med möblerna i ditt hem så att du inte behöver transportera dem själv. Dessutom är donation ett bra sätt att hjälpa behövande och rensa ditt hem på samma gång!

Sälja eller donera begagnade möbler är båda bra alternativ när du inte längre behöver en del (eller flera delar). Vilken väg du väljer beror på dina personliga omständigheter och preferenser. I vilket fall som helst behöver det inte vara svårt att göra sig av med oönskade möbler – det finns många vägar att utforska. Om du behöver hjälp med bortforsling rekommenderar vi att du besöker https://www.skraphamtarna.se/.

Fler nyheter