Köpa ytterdörr eller gräva tunnel?

15 oktober 2021 patrick pettersson

Vad är det egentligen för mening med att köpa ytterdörr? Det finns väldigt många mer kreativa sätt att ta sig in och ut genom sitt hus än genom sin ytterdörr. Du hade till exempel kunnat gräva en underjordisk gång från tomtgränsen. En tunnel som leder dig under marken och sedan upp i hallen. Du skulle i så fall kunna gå från vägen eller brevlådan till tamburinen utan att sätta din fot ovan mark. Ett perfekt sätt att undgå att bli sedd av jobbiga grannar.

Fast även tunneln måste ha någon slags försegling. Så även det hade väl räknats som en ytterdörr. Nja, det kanske inte helt och hållet går att komma från att man behöver någon slags ytterdörr i alla fall. Men man kan i alla fall vara lite kreativ med lösningen. Istället för en traditionell ytterdörr med handtag kanske man hade kunnat ha en gigantisk kattlucka. Fast i människostorlek. Så att det bara är att gå rakt igenom ett hål för att ta sig in i huset.

 

 

Ytterdörrar är ett vinnande koncept

Okej. Du är skeptisk. Det är förståeligt. Du kanske inte är redo för de här lösningarna. Än, åtminstone. Du kanske bara vill ha en vanlig, enkel ytterdörr till ditt hus. Då kan du väl få det. Men ha i åtanke när du sätter in din nya dörr att du skulle kunn ha gjort någonting mycket roligare med din entré. Men okej, ibland ska man inte ändra på ett vinnande koncept. Och att en ytterdörr är ett vinnande koncept är faktiskt svårt att förneka.

Så visst. Gå och köp dig en vanlig ytterdörr. En med handtag. Som inte tar dig ner under jorden, utan kopplar ihop utomhus med inomhus på ett mer praktiskt vis. Och som är enklare för Jehovas vittnen, försäljare och bus eller godis-barn att knacka på. För de vill du väl ha besök av?

Fler nyheter