Låt Sverige blomma

För dem som är trädgårdsintresserade och reser runt i Sverige finns det mycket fint att se. Det finns handelsträdgårdar och plantskolor i olika storlekar över hela landet. Många erbjuder mycket mer än att bara titta på blommor och växter. Vissa handelsträdgårdar och plantskolor har butiker, caféer och även restauranger.

 

Besök en handelsträdgård eller plantskola

Är du intresserad av trädgårdar eller bara vill få inspiration är det helt klart lönt att besöka en plantskola. Det är inte bara blommor som visas upp här, utan en handelsträdgård eller plantskola är en odling. Odlingen sker vanligtvis med kommersiellt syfte och ibland har de även annan service. Den servicen kan vara att hjälpa till med plantering, lägga gräsmattor eller hjälpa dig att anlägga hela trädgården. En plantskola kan lära dig mer om hur du tar hand om trädgården året runt. Dessutom är de proffs på vilka växter som gör sig bäst beroende på var du bor och vilka förutsättningar som din tomt har. Sen har de flesta mysiga fik där du kan sitta och njuta av blomdoften samtidigt som du äter något gott.

 

Lär dig välja rätt växter

En plantskola kan hjälpa dig med att välja rätt växter för ditt behov. Sverige är stort och vad som passar på tomten på Österlen lär inte vara detsamma som om du bor utanför Kiruna. Det är inte billigt att anlägga en fin trädgård eller odling så därför är det bra att ta hjälp av proffs. Visst kan du experimentera på egen hand men det finns en hel del som man bör känna till för att få ett bra resultat. Inte minst de olika odlingsklimaten. Visste du att Sverige är indelat i åtta odlingszoner plus fjällregion? Sen tillkommer hänsyn till jordmån och mycket annat. Så vill du ha en fin trädgård utan att behöva plugga på en massa är det enklast att ta hjälp av proffs.