Öka bilens effekt genom motoroptimering

16 november 2020 Lily Hansen

Motoroptimering eller chiptrimning som det också kallas är ett sätt att få ut ännu mer effekt av sin bil. Många bilverkstäder erbjuder motoroptimering tillsammans med annan bilvård. Chiptrimningen fungerar så att den lurar bilens originalsystem. Den får bilen att tro att för lite bränsle sprutas in, vilket får till följd att bränslespridaren i stället är öppen längre. Tändningen ändras och laddtrycket ökar, vilket ger en högre effekt. 

Är man intresserad av att få en trimsats installerad på sin bil? Då ska man kolla med lite olika verkstäder och jämföra priser innan man bestämmer sig. De olika verkstäderna är också ofta specialiserade på system som är avsedda för specifika bilmärken. Det finns både märkesverkstäder och oberoende mindre verkstäder som kan erbjuda motoroptimering. Då det kan ta lite tid innan installationen är klar kan det vara bra med en verkstad som erbjuder lånebil under tiden. Så att du inte blir stående utan fordon.

 

Viktigt att anlita en erfaren verkstad

Självklart vill man också ha en motoroptimering som är helt anpassad efter den bil man har. Det är också viktigt att man väljer en verkstad som använder sig av en säker motoroptimering. En som inte påverkar andra system som exempelvis antisladdsystem och färddator. Verkstaden ska också kunna mäta effekten av trimningen både före och efter. Samt försäkra sig om att bilen mår bra och att optimeringen fungerar som den ska. 

 

 

Det är inte alla bilmärken som tillåter motoroptimering

Många större bilmärken tillåter motoroptimering av sina bilar och för vissa av dem fortsätter även garantin att gälla. För andra måste man köpa en ny motorgaranti i samband med chiptrimningen. Men inte alla bilmärken tillåter att man trimmar motorn. Det är därför viktigt att man försäkrar sig om vad som gäller innan man gör det. Annars kanske bilen inte passerar besiktningen. Men det är heller inte alltid säkert att bilprovningen upptäcker vad man gjort.

Fler nyheter

13 augusti 2021

Sexdating för dig