Polykarbonatskivor är perfekt som ersättning för glas

19 maj 2021 Cecilia Olsson

Polykarbonat, eller PC som det ofta förkortas, är ett otroligt starkt och slagtåligt plastmaterial. Tack vare sina goda egenskaper används polykarbonat väldigt frekvent inom industrin bland annat till lyktglas i bilar, cd-skivor, dvd-skivor, säkerhetsglasögon, lampor och säkerhetsskärmar. Det finns dock många privatpersoner som också kan ha användning för polykarbonat då de kan göra nytta i hemmet, garaget eller skjulet. Till exempel finns kanalplastskivor, som tillverkas av Polykarbonat, vilka är väldigt användbara som takskivor. 

Isolerande takskivor

Kanalplasttak är riktigt användbara när man vill ha ett prisvärt tak som står emot mycket och dessutom har en isolerande förmåga. Kanalplasttaket består av flera skikt som bildar ”fickor” vilka håller värmen utan att man behöver isolera ytterligare. Polykarbonatskivor är också genomskinliga, vilket gör att de påminner väldigt mycket om glas. Tack vare att de släpper igenom mycket ljus och har en isolerande effekt så är de perfekta att använda till diverse byggnationer. 

Polykarbonatskivornas fördelar gentemot glasskivor

Polykarbonatskivor kan både vara ett smidigare och säkrare val jämfört med glasskivor. De har en lägre vikt vilket gör dem lättare att hantera, men den främsta fördelen är nog att de är så tåliga. En skiva i polykarbonat är robust och tålig, även vid stora temperaturväxlingar. Skulle den trots allt gå sönder så krossas den inte som en glasskiva skulle göra, vilket gör att den är ett säkrare alternativ. 

Material som passar till mycket

Sist men inte minst så kan polykarbonat formas, limmas och böjas. Det gör att materialet passar till väldigt många projekt och ändamål. Är man intresserad av att införskaffa Polykarbonatskivor så kan man vända sig till e-plast.se. De kan leverera kanalplastskivor ända upp till en tjocklek på 55 millimeter och kan dessutom hjälpa till att kapa skivorna så att man får precis de mått man behöver. Läs mer om fördelarna med polykarbonat och hitta de produkterna som behövs till nästa projekt på https://e-plast.se/

Fler nyheter