Renovera motorer är för den händige

Att renovera motorer brukar ju falla inom triangeln snabbt, billigt och bra – välj två. Lämna in till proffs är alltid bästa alternativet. Det är bra och snabbt men billigt blir det inte. Den som väljer göra själv får vara beredd på att lägga tid. Skruva i motorer är dock något de flesta kan om man är villig att lägga ner tid på att lära sig. Det är alltid bra att kolla upp guider och instruktionsvideor på nätet du ger dig i kast med projektet.

 

 

V8, gäddan som lurar i vassen

När det kommer till V8-motorer så är det oftast amerikanska versioner. Jänkarna har som du vet inte moderniserats tillräckligt för att ha antagit världsstandarder så här är det tum som gäller till verktygen. Se till att ha rätt verktyg! Visst det går ibland med skiftnyckel, halvt passande metriska hylsor och lite tur. Gör det lätt och skaffa rätt verktyg istället!

Det vanligaste är att inte exakt veta vad som behövs i form av reservdelar men om du ska lägga ner arbetet så är det lika bra att byta allt som går utom själva blocket. Ingen mening att snåla på delar, det är ingen trevlig överraskning med läckande packningar bara för att man slarvat.

 

Färdiga kit förlänger förståndet

Ett tips är att köpa ett färdigt reservdelskit. Om du klickar på https://www.enginekitracing.se/ finns ett bra utbud av färdiga kit, för till exempel motorrenovering V8, så du slipper jaga runt på olika ställen för att hitta den där kolvringen som behövdes. Det är ofta här projekten överges, den långa väntan på delar och vart var det nu det skulle sitta igen veckan efter, driver de flesta till vansinne. Här kommer även nästa poäng in, ordning och reda. Planera i förväg och lägg allt du skruvar prydligt tillsammans med bultar och muttrar. Det är ingen Ikeamöbel du fixar med! Är du osäker, gå till ett proffs!