Ridläger för vuxna

Många är vi som minns barndomens alla ridläger. Det var då man fick ta hand om sin alldeles egna lägerhäst, simma med hästen i sjön och smyga ut till sommarhagen mitt i natten bara för att mysa en stund. Många lägger ridningen på hyllan som ungdom, och som vuxen kan det kännas ringrostigt att ta sig tillbaka till hästlivet trots att många saknar det. Ett alldeles utmärkt sätt att komma upp i sadeln igen är att åka på ridläger. För det finns faktiskt ett stort utbud av ridläger även för vuxna.  

 

 

Upplev Sverige från hästryggen

Oavsett om man vill ta upp sin ridning igen eller bara åka på ett mysigt ridläger är ridning ett bekvämt och äventyrligt sätt att uppleva nya platser på. Hästen kan bära dig i vackert väglöst land dit fordon inte kan ta dig. Många företag som erbjuder ridläger för vuxna är ofta belägna i närheten av vackra skogar, stränder, sjöar eller fjäll. I sadeln sitter du högt och har god utsikt. En långritt med lunchpaus är en upplevelse att minnas. Skavsår och myggbett hör ofta till men det är väl värt när man får simma ut i sjön tillsammans med sin lägerhäst.

Förbättra dina ridkunskaper                                             

Det finns ridläger där man bara rider ut på tur, men många varvar uteritter med lektionsridning. Det kan vara väldigt givande att i lugn och ro få fokusera på att utveckla sin ridning. På ridlägret finns det ofta möjlighet att kunna jobba med sina kunskaper på ett annat sätt än på den vanliga ridskolan. Det finns mer tid och ofta rider man i små grupper så att ridläraren får mer tid att ge alla ryttare individuella råd. Har du själv barn finns det företag som erbjuder ridläger där man kan rida tillsammans med sina barn. Exempelvis Haga Stall utanför Norrtälje erbjuder ridläger för alla åldrar och kunskapsnivåer.