Säkerhetsprodukter till hemmet

27 februari 2019 Matilda Sjöqvist
Säkerhetsprodukter till hemmet

Hemmet är nog den plats där de allra flesta känner sig som mest trygga. Det är här man kopplar av, sover och lever större delen av sitt liv. Trots detta så är hemmet egentligen inte den tryggaste platsen – forskningen visar att de allra flesta olyckor faktiskt sker i hemmet. Inte just på grund av att det är särskilt farligt att vara hemma, utan på grund av att det är här man spenderar den mesta av sin tid här. Men hur ska man då undvika att bli en del i statistiken av de som skadat sig där hemma? För det första så händer alltid olyckor och man kan inte undvika allt, men genom att vara förtänksam kan man undvika att vissa onödiga olyckor sker på grund av slarv eller ouppmärksamhet.

Allra flest människor skadar sig i hemmet genom att snubbla över trösklar, skära sig på knivar eller bränna sig på varma föremål. Det är svårt att skydda sig mot klumpighet, men man kan alltid försöka undvika vissa saker så gott det går. Till exempel kan man ta bort trösklar och mattor som är på vägen mellan sovrummet och toaletten, där man ofta går i mörkret. Se också till att alltid ha produkter för första hjälpen hemma i form av plåster, bandage, värktabletter och liknande. Även brandsläckare och brandvarnare är av största vikt att ha hemma så se till att det alltid finns batterier hemma när de behöver bytas ut, se webbshop här där du kan köpa dessa.

Det är särskilt viktigt för dig som är äldre att vara försiktig i hemmet. Undvik att kliva upp på stolar för att byta gardiner till exempel utan be någon om hjälp med det. Ta inga risker utan iaktta försiktighet och undvik att göra sådant som kan leda till skador om du ramlar eller tappar balansen.

Fler nyheter