Sanering av din byggnad för att förhindra spridning av virus

30 november 2022 Helen Johansson

editorial

Virussanera för att förhindra smittspridning

COVID-19-pandemin har förändrat vårt sätt att tänka på renlighet och sanitet. Förutom vanliga rengöringsrutiner inför många företag nu protokoll för sanering av virus för att förhindra smittspridning. Men vad är virussanering? Och hur kan det bidra till att hålla dina anställda och kunder säkra? Fortsätt läsa för att ta reda på det.

image

Inför ett saneringsprotokoll

Vad är virussanering?
Virussanering är en process där man använder specialiserade produkter och appliceringsmetoder för att döda virus på ytor. Till skillnad från traditionella rengöringsmetoder som bara tar bort smuts och smuts dödar virussanering faktiskt själva virusen. Detta är viktigt eftersom det bidrar till att förhindra spridning av smittsamma sjukdomar som COVID-19.

Hur fungerar virussanering?
Produkter för virussanering fungerar genom att destabilisera virusets cellvägg eller hölje. Denna process, som kallas lysis, gör att viruset bryts sönder och dör. När en yta har behandlats med en virussaneringsprodukt förblir den säker i timmar eller till och med dagar, beroende på vilken produkt som används.

Fördelar med virussanering
Det finns många fördelar med att införa ett protokoll för virussanering i ditt företag. Först och främst kommer det att bidra till att hålla dina anställda och kunder säkra från sjukdomar som COVID-19. Dessutom är virussanering mycket effektivare än traditionella rengöringsmetoder när det gäller att förhindra spridning av sjukdomar. Slutligen kan virussaneringsprodukter användas på en mängd olika ytor, vilket gör dem idealiska för företag med områden med hög trafik, som entréer och toaletter.

COVID-19-pandemin har förändrat vårt sätt att tänka på renlighet och sanering. Förutom vanliga rengöringsrutiner tillämpar många företag nu virussaneringsprotokoll för att förhindra smittspridning. Virussanering är en process där man använder specialiserade produkter och appliceringsmetoder för att döda virus på ytor. Detta är viktigt eftersom det bidrar till att förhindra spridning av smittsamma sjukdomar som COVID-19. Det finns många fördelar med att införa ett protokoll för virussanering i ditt företag, bland annat genom att hålla dina anställda och kunder säkra från sjukdomar. Tack för att du läste!

Fler nyheter