Trädfällning i Skåne bör utföras av en arborist

15 februari 2022 patrick pettersson

editorial

Du kanske har stått och beundrat ett vackert träd någon gång och funderat på hur gammalt det är. Ett träd kan som bekant bli väldigt gammalt och växa sig högt och ståtligt. Visst hade det varit kul om träd kunde tala och berätta för dig om allt som det har sett under alla år? Ibland så händer det att ett träd måste fällas av olika anledningar.

Ett träd kan bli skadat eller bli angripet av röta eller någon annan sjukdom. Om inte trädet går att rädda så måste det fällas och det bör göras av en välutbildad arborist. Det är farligt att fälla träd på egen hand. Det krävs en hel del kunskap för att ett träd ska kunna fällas på ett säkert sätt, så att inga materiella eller personskador uppstår.

Det kanske är aktuellt med trädfällning i Skåne för dig och då kan du kontakta en arborist. Då kan du vara säker på att trädfällningen utförs varsamt och med respekt för såväl trädet som dess omgivning. Om du är osäker på vad som är bäst att göra med ditt träd kan du boka en trädbesiktning. Då får du goda råd av en arborist om vad som är lämpligt att göra med trädet. Det kanske går att rädda ditt träd istället för att fälla det, vilket vore det bästa.

 

trädfällning Skåne

 

Det är riskabelt att fälla ett träd på egen hand

Du kanske tycker att det låter ganska enkelt att fälla ett träd, men så är inte fallet. Trädfällning innebär en hel del risker och bör alltid utföras av en person med rätt kunskap. Det är inte bara att ta fram motorsågen och börja såga i trädet med hopp om att det faller exakt som planerat. Om du inte besitter stora kunskaper i trädfällning så bör du alltid anlita en erfaren arborist när du ska fälla ett träd.

Fler nyheter