Trädfällning i Uppsala så inte trädet faller ensamt

29 juni 2022 Lily Hansen

Vissa träd faller i ensamhet. Då, när ingen finns på plats för att höra det, vet man inte om de gör något ljud ifrån sig eller ej. Det är en intressant situation ur filosofisk synpunkt, men den är kanske mindre önskvärd om det gäller det gamla trädet som står på din tomt.

Det kan nämligen vara en riktigt obehaglig överraskning att komma hem från semestern och få se att den gamla eken trillat ned rakt i taket. Alldeles för sig själv. Utan att förvarna någon, eller ens ha sällskap i sin sista stund i livet. Och om du som läser detta står mitt i just den situationen far säkert tanken “det är väl för sjutton inte trädet det är synd om” genom huvudet.

Agera i tid och fäll trädet med vilje

Och det har du såklart helt rätt i. Självklart är det mest synd om dig, som nu måste bärga bort en stor ek och reparera verandan. Synd bara att du får skylla dig lite själv. Situationen hade nämligen helt kunnat undvikas om du bara tagit hjälp av en arborist medans tid var.

Ett gammalt och ruttet träd kommer nämligen falla ned av sig självt till slut. Och när ungefär det är, kan en arborist berätta för dig efter en trädbesiktning. Om det är inom en nära framtid, kan det vara en god idé att agera på den informationen. Och beställa tjänsten “trädfällning Uppsala”, till exempel här: https://www.landskapsentreprenad.com/v%C3%A5ra-tj%C3%A4nster/tr%C3%A4df%C3%A4llning,-stubbfr%C3%A4sning-arborist-41668194.

 

trädfällning Uppsala

 

Riv upp roten och plantera nytt

Vissa människor uppskattar en snygg stubbe. Det är dock inte säkert att du gör det. Om du helst vill ha roten väck med trädet, kan du beställa även detta av arboristen som kommer och sköter trädfällningen. Rotstubben kan du till exempel göra ett snyggt bord av.

Och på platsen där trädet stod, kan du självklart plantera ett nytt träd. Kanske kommer du välja en lite mindre variant denna gång, än en stor ek. En buske kanske räcker. Den kommer i alla fall inte ruttna och landa på verandan med ett brak. 

Fler nyheter