Utmana din hjärna och finn mer ro i livet

29 mars 2021 Mikael Barani

Visst kan det ibland kännas som om att hjärnan bara inte hänger med. Kanske handlar det om dålig sömn, eller kanske handlar det om – låt oss säga – icke-optimal kosthållning… Eller så handlar det kanske helt enkelt om att man inte utmanar sin hjärna längre. För visst är det så att mycket här i vardagen går på rutin. Det blir samma, samma dag ut och dag in utan att man egentligen utmanar sig själv längre.

Utmaningar som drivkraft

För även om det låter jobbigt så är det ju faktiskt utmaningarna som ser till att vi utvecklas. Den där friktion som uppstår när vi slänger oss ut i det okända gör att vi får prova oss själva och vår kunskap. Är du den person som du trodde dig vara?
Ofta kan vi möta svåra sanningar om oss själva när vi väljer att utsätta oss för dessa utmaningar.
För vem har inte fått sin självbild förstörd när man har slitit sig i håret på grund av att det har varit så svårt att lösa den där kuben från https://mastercubestore.se/?

Som tur är så finns det alltid lösningar att finna, i detta fall på nätet. Det gäller föstås att kultivera den där mentala inställningen som får oss att sträva efter att bli bättre och att vilja lära oss mer om livet. 
Har man den med sig ända från barndomen så blir livet väldigt mycket lättare. För när vi förstås att allt lidande är temporärt, och en investering för att kunna bli bättre människor, så minskar också de där stora känslosvällningarna i livet.

Att acceptera förändring är helt enkelt ett sätt att optimera sin tillvaro.
För de där utmaningarna och förändringarna kommer alltid att komma, vad vi än tycker om dem. Kan vi behandla dem som gåvor, möjligheter att bli mer oss själva, så finner vi också en ny ro i livet.

Fler nyheter