Vems jobb är det att hålla rent på kontoret?

17 augusti 2020 jonas olsson

Det är viktigt att trivas på jobbet för att hålla motivationen och produktiviteten uppe. Det innebär att man behöver trevliga och samarbetsvilliga kollegor. Att det finns fri tillgång till kaffe och att ni får en lyxigare fika av chefen då och då är också sådant som bidrar till en trivselupplevelse på arbetet.

Men vad som också är en stor del i sammanhanget och som inte ska underskattas är att det är rent, snyggt och städat på kontoret. För hur kul är det egentligen att ha en arbetsplats där papperskorgarna varit överfulla i veckor, smuts och damm tycks bygga bon i hörnet och det är fläckigt och allmänt sunkigt längs korridorsväggarna.  

 

En smart investering 

Så mycket begärt är det inte att hålla rent på kontoret. Och visst, lite kan man väl göra själv. Typ diska sin kaffekopp och slänga skräpet i rätt papperskorg. Men det ingår kanske inte just i dina arbetsuppgifter att dammsuga, skura toaletterna eller tömma soporna. Det behöver verksamheten ta in externt.

Det är lätt att tänka att man sparar pengar på att hålla igen lite med städningen, men det kommer snabbt gå ut över annat. Hur mycket kommer ert arbetslag få gjort om ni ständigt behöver irriteras över hur smutsigt det är på kontoret? 

 

 

Håll rent i virustider 

En regelbunden och ordentlig kontorsstädning är därför att rekommendera. Det kommer höja trivseln och i förlängningen arbetsmoralen och produktiviteten. Det är så mycket lättare att vara glad, trevlig och ha kul på jobbet i en fräsch och ren lokal. Kontorsstädning är med andra ord en investering som kommer gynna hela verksamheten. Dessutom – så här i pandemitider ska man vara noggrann med att hålla rent.

Rengör gärna handtag och toaletter och liknande extra mycket och extra noga för att minska smittspridning. Här har du ett tips på god kontorsstädning i Stockholm: https://www.stockholmsallstad.se/stadfirma/kontorsstadning-stockholm/  

Fler nyheter