Att få doften att hålla länge

18 mars 2019 Martha Andersson
Att få doften att hålla länge

Många upplever problem med att parfymen man valt och älskar dunstar bort alltför snabbt! Man vill ju att doften ska dröja kvar länge, utvecklas i alla sina faser och sedan lite i taget försvinna. Du vill att din signaturdoft ska minna om just dig… Ha dock i åtanke att det är lätt att bli ”doftblind” inför sig själv, det vill säga, att du blir så van vid din egen parfym att du inte längre känner den. Så hör efter med vänner innan du sprejar ner dig helt och ger förbipasserande på gatan astmaattacker 🙂 

Med det sagt, finns det några knep att ta till för att få doften att hålla längre. Många dofter säljs som både duschcreme, body lotion, deo och ren parfym. För att få ut maximalt av doften är det därför naturligtvis optimalt att använda hela serien. Saknas däremot dessa produkter i din parfymserie, är det en god idé att istället använda milda, eller i bästa fall helt parfymfria, produkter. Då konkurrerar inte din dyra parfym med duschcremen eller deodorantens parfym utan får fritt spelrum. 

Applicera gärna parfymen på lite fuktig eller nyinsmord hud. Det får doften att hålla längre än om du applicerar på helt torr hy. Och spreja inte bara på handlederna, utan snarare i håret och på halsen – doften kommer sprida sig bättre då. Att applicera parfym i knävecken är också en klassiker, eftersom doften stiger uppåt när den blir varm. Men det passar kanske bäst under sommaren och med bara ben. Parfym instängd i jeans kan kännas lite slösaktigt. Modeskaparen och legendaren Coco Chanel sägs ha sagt att hon placerade sin parfym på de ställen där hon önskade bli kysst, och det är ju ett vackert ledord?

Slutligen, om du känner att din parfym ändå dunstat bort i slutet av dagen: på till exempel Sephora finns små metall-etuier som är till för att fylla på med valfri parfym. 

Fler nyheter