Därför anlitar folk i Malmö städfirma

16 maj 2022 jonas olsson

editorial

Med allt himlastormande roligt som händer i Malmö nu för tiden, vem orkar städa? Inte du i alla fall. Inte om du är som majoriteten som bor på Möllevången nu för tiden. Det är inte säkert att de erkänner att de anlitar städhjälp, men det gör de.

Och med all rätt. Livet är alldeles för kort för att göra saker man inte tycker om. Och folket runt Möllan är ökända för att inte gilla att städa. De där latmaskarna har hellre skit i hörnen än skit under naglarna. Eller? Är det verkligen därför så många väljer att anlita en städfirma i Malmö?

Därför vill så många hyra städhjälp i Malmö

Självklart inte. Naturligtvis handlar det om betydligt mer djuplodande faktorer än så. Som tidsbrist och livspussel, till exempel. Människorna runt Möllevången är inte annorlunda än några andra. Det är himla svårt att hitta tiden till att hålla ett hem rent och snyggt.

Eller hur känner du själv? Får du ihop alla delar av livet hela tiden? Barn, motion, arbete, hushållssysslor, ett givande socialt liv, kulturkonsumtion? Knappast. Något måste bort – och vad av sakerna i den listan går egentligen att leja ut?

 

städfirma Malmö

 

Vilka tjänster kan man egentligen köpa för pengar?

Barnen? Mja, de är ju redan på förskolan när du jobbar. Motionen? Nä, dålig hälsa som följd. Arbetet? Näpp, då blir det inga pengar. Det sociala livet och kulturkonsumtionen? Nej, varför skulle du betala någon annan för att gå på teater med dina polare? 

Då är det ju bara hushållssysslorna som städningen kvar. Ett ganska givet resultat, men det kan ändå vara värt att tänka igenom den där listan ibland. Om inte annat blir det rätt tydligt vad mycket du har i ditt schema och hur lite tid du och alla andra som bor på Möllan har att göra det på.

Fler nyheter