En tass i handen gör dig smart

Dette indlæg er finansieret indlæg og indeholder promoverede hjemmesidehenvisninger.

En mjuk tass i handen och ljudet av spinnande. Få saker i livet är lika avslappnande som att ha en katt ihopkurad bredvid sig i sängen eller soffan. Även om katter är med individuella än till exempel hundar så är de tillgivna, på sitt eget sätt förstås.

Tillhör du den lyckliga skara som är kattägare så kan du, på typiskt kattmanér, sträcka på dig lite extra: Enligt forskare är du troligtvis väldigt intelligent.

Forskare på Carroll University i Wisconsin gjorde år 2014 en undersökning som innefattade 600 collegestudenter och deras husdjur. Kattägare visade sig generellt sett ha högre intelligens, och var ofta också mer benägna att gå sin egen väg och gillade inte att anpassa sig efter rådande normer.
Hundägare kan trösta sig med att undersökningen visade att de var mer livliga än de som hade katter i hemmet.

Vill du tacka din katt för sällskap, och bekräftelse av din höga intelligens, så ska du förstås ta om hand om din fyrfota vän på bästa sätt. Ge den bra mat, stimulans, klösmöbler och se till att klorna är klippta så att den inte fastnar i din favoritfilt med sina tassar. 

Eftersom du har så hög intelligens har du naturligtvis redan bra koll på läget, men vill du ha ännu bättre koll på läget så finns det proffs att fråga. Ta till exempel Vinsta Zoo, som logiskt nog är en zoobutik i Vinsta, nordväst om Stockholm. Butiken har öppet alla dagar i veckan, och kan till exempel hjälpa dig med att få din älskade katts klor klippta. En tjänst som även gäller om du har hund, kanin eller någon sorts gnagare.

Här säljs även foder från kända tillverkare som Orijen, Acana och Eukanuba.

Butiken har även en väl utvecklad akvariesektion med allt från neontetror till stora stingrockor. 
Men det är kanske bäst att inte berätta det för din katt.