Ett konferenshotell med spa gör varje människa glad

10 januari 2022 Lily Hansen

editorial

När det är dags att åka på konferens finns det inget som går upp mot att boka ett Konferenshotell med ett härligt spa. Efter en dag på jobbet då man suttit i konferens hela dagen och huvudet går på högvarv kan det kännas skönt och behagligt att få lov att glida ner på spa-avdelningen och koppla av. Vattnet och det porlande ljudet gör att hela kroppen går in i viloläge och hjärnan är inte sen att följa efter. Det är avkopplande och för den som arbetar hårt är det viktigt med nedvarvning. 


Avkoppling på spa är en garanterad vinst för alla

Vad är det då som är så bra med ett spa? Det porlande ljudet är som redan nämnts en orsak. Det varma vattnet kan vara en annan. Eftersom det påminner om när man låg i livmodern och allt var tryggt kan det ge signaler till hjärnan som gör att man lättare kan slappna av. En annan sak är att hjärnan faktiskt efter en spa-dag eller -kväll kan bli mer produktiv. 

Då hjärnan får vila hittar de nya idéerna lättare in och det gäller även om man får en god natts sömn. En kväll på spa har ofta den effekten att man sover bättre. Allt detta talar för att det är en vinst att boka ett konferenshotell med spa om det är avkoppling och mental stimulans man vill ha. 

 

image

 

Mer än en pool på spa

Ett bra spa erbjuder mer än bara en pool. Det är inte ovanligt att man kan hitta flera olika sorters behandlingar. En annan sak är att det ofta finns en relaxavdelning med lite frukt och förfriskningar i form av gurkvatten eller annan utrensande dryck. Det finns även tillgång till en bar där det går att beställa andra sorters drycker om man hellre vill njuta av det. 

Fler nyheter