Gigantiska urval av skolor i Malmö

13 augusti 2020 jonas olsson

Det kommer en tid i varje förälders liv när man måste bestämma sig för var barnet ska gå i skolan. Ska man göra som “alla andra” och låta barnet gå i den närmaste kommunala skola som finns tillgänglig? Eller ska man välja en friskola, där skolan kanske är mindre och inriktad på en lämplig pedagogik?

Valen är många. Bor man dessutom i södra Sverige, i Skåne, är det nästan en oändlig lista. Bara i Malmö hittar man 94 olika grundskolor. Av dessa är 72 stycken kommunala skolor, medan resterande 22 skolor utgörs av friskolor. Lägg därtill ytterligare 37 gymnasieskolor där majoriteten faktiskt är friskolor.  

Flera val på listan 

Att välja rätt skola i Malmö är som du säkert förstår att leta sig igenom en djungel. Vissa har bättre rykte än andra, och det blir förstås naturligt att dras åt dessa. Samtidigt finns det också ett kösystem. Det är inte bara att peka på en skola och säga “den tar vi!”.

Är skolan full får man med andra ord ställa sig i kö. Därför behöver man också tänka på ett andraval. Och ett tredje- och fjärdeval. Du som förälder har med andra ord lite att gå igenom, sortera och fundera över.  

 

 

Lita på skolan 

Men har du bestämt dig för att ditt barn ska gå i skolan i Malmö har du åtminstone kommit en bit på vägen. Det är ju trots allt en frihet att det så otroligt många skolor i staden. Tänk om det bara hade funnits en och samma? En gigantisk skola för alla barn och unga i hela Malmö.

En lustig tanke, men omöjligt att praktisera rent logistiskt naturligtvis. Och ohållbart av många andra anledningar, förstås. Försök hitta en trygg skola som du känner dig tillfreds med. Besök flera, låt dem bygga upp ett förtroende hos dig, och låt barnet vara med och bestämma!

Fler nyheter

13 augusti 2021

Sexdating för dig