God munhälsa är viktigare än du tror

Många tror att ett bländande vitt leende är synonymt med bra tänder och en god munhälsa. Och det är kanske inte så konstigt med tanke på att all reklam för tandvårdsprodukter bara visar perfekta, kritvita tänder. Men en bra och frisk mun är så mycket mer och är faktiskt betydligt viktigare för din övriga hälsa än vad de flesta känner till. Visste du t.ex. att en person som sköter sin munhälsa löper mycket mindre risk att drabbas av hjärt- och kärlsjukdomar? Men drabbas inte av panik nu, det är aldrig för sent att förbättra munhälsan – så börja redan idag!

 

 

Regelbundna kontroller förebygger besvär

Handen på hjärtat – är det länge sedan du var hos tandläkaren? Du är långt ifrån ensam. Tandläkarbesök är sällan något man ser fram emot. De flesta tycker att det är en tråkig utgift medan andra har tandläkarskräck. Men faktum är att det nästan alltid blir dyrare och besvären mer omfattande ju längre du skjuter upp dina kontroller. Går du regelbundet hinner tandläkaren upptäcka kariesangrepp, tandsten och andra besvär som faktiskt är enkla att åtgärda om de upptäcks tidigt. Ett tandläkarbesök per år rekommenderas, då blir det sällan varken särskilt dyrt eller smärtsamt.

 

Planerade eller akuta besök

Alla som någon gång haft en rejäl tandvärk vet hur olidligt smärtsamt det är, och hur snabbt man vill få hjälp att bli av med den. Vid sådana tillfällen tackar man sin lyckliga stjärna för att det finns tandläkarkliniker som erbjuder akuttider, som exempelvis Barkabystad Dental AB med sina duktiga tandläkare i Kista. Är det inte akut, väntar man in en bokad tid, som t.ex. vid rutinundersökningar, blekning och konsultationer inför käkkirurgi och implantation. Oavsett varför du besöker din tandläkare, ska du känna dig trygg med att du blir väl omhändertagen. Och du satsar på dina tänder och din hälsa, så du  kommer att tacka dig själv i framtiden.