Göteborgs bästa truckservice

30 november 2020 jonas olsson

Truckservice i Göteborg är till för alla typer av truckar som man har i sin flotta. Det kan vara mindre maskiner som man endast använder med handkraft. Det kan också vara större maskiner som använder sig av teleskopfunktion. Visserligen skiljer det sig mycket mellan olika slags truckar. Trots detta är det ändå ofta samma personal som sköter servicen på dem alla. I större bolag brukar man dock skilja dem åt. Mekanikern kan fylla ut sitt schema med bara en slags truck.

 

Avtal eller välja själv

För nya truckar, och truckar som hyrs ut, brukar det finnas ett avtal som man som kund får fortsätta hålla sig till. Men sedan finns det många att välja bland. För att få arbeta med service på truckar ska man vara kunnig inom den tekniken som truckar använder sig av. Det är stor skillnad mot en bil så därför ska man aldrig använda sig av en bilmekaniker för denna typ av maskiner. 

Vill man utbilda sig till truckmekaniker? Det är en utbildning som ser lite annorlunda ut än till bilmekanikern. Även om de motordrivna truckarna har många likheter med andra fordon.

Pålitlighet och smidighet

Det som skapar högsta möjliga kundnöjdhet för en firma som arbetar med truckservice är en kombination av variabler. Man måste förstås kunna serva en truck på ett bra sätt. Förutom det brukar pålitlighet, smidighet och kommunikation vara mycket viktigt. Det innebär att man kan få vara beredd på att ändra tider om maskinen just då är uppe i ett viktigt uppdrag. 

Man ska även vara pålitlig så att man kommer vid avtalad tid. Detta eftersom kunden kan ha avsatt tid för servicen i ett annars fullt schema. Det är också viktigt att man meddelar ifall trucken behöver tas till garage för servicen istället för en service på plats. Detta eftersom det då stoppar arbetet under en längre tid än vanligt.

Fler nyheter