Idrottsmassage

28 februari 2019 Matilda Sjöqvist
Idrottsmassage

Idrottsmassage är en effektiv behandling som är något mer kraftfull och hårdhänt än vanlig klassisk massage. Den syftar till att öka prestationen före ett träningspass och till att man snabbt ska återhämta sig efter passet. Man kan därför säga att huvudsyftet med den här typen av massage är att maximera ens prestation på träning och tävling. Men man behöver givetvis inte vara just elitidrottare för att kunna gå på idrottsmassage, det går lika bra även om man är en ”vanlig motionär” som har någon form av besvär.

Det finns forskning som gjorts på idrottsmassage som visar att det faktiskt har en god effekt vilket också många idrottare tagit till sig. De som tränar löpning på elitnivå får ofta massage både före och efter viktiga lopp och många fotbollslag har med sig egna massörer som tar hand om spelarna efter matcherna, allt för att maximera deras prestationer och hålla dem skadefria i den mån det går. Massage efter en hård match eller ett hårt träningspass minskar risken för inflammation i musklerna, får musklerna att slappna av och minskar smärta. Tränar man mycket och hårt är det därför en god idé att gå på idrottsmassage om man är seriös med sin sport.

Vill man testa en annan form av massage så finns det många att välja på. För den som vill komma i kontakt med sig själv och sin kropp på djupet finns tantramassage Malmö till exempel, eller ayurvedisk massage. Ibland kanske man bara vill ha en avkopplande stund och kan då gå på en vanlig klassisk massage där massören behandlar ens eventuella problem. Om man vill ha en rejäl genomgång av kroppen kan man gå på thailändsk massage, där hela kroppen bearbetas i form av töjningar, tryck och stretch. Vad man själv gillar och behöver får man helt enkelt prova sig fram till och läsa på innan man gör besöket hos massören.

Fler nyheter