Inred uteplatsen med sköna möbler och ljusslinga som drivs av solcell

20 juni 2021 Cecilia Olsson

En mysig och bekväm uteplats är guld värd när sommaren äntligen är här. Det byggs så mycket altaner och andra sorters uteplatser att det till och med är brist på virke i många byggvaruhus. Det krävs dock inte jätte mycket för att få en mysig plats i sin trädgård där man kan spendera många långa dagar under den härliga sommaren. Man kommer långt med någon form av tak (vare sig det är avancerat byggt med riktiga takplattor eller en enkel tältduk) samt sköna möbler och mysig belysning. 

Släpp loss kreativiteten och köp inte nytt i onödan

Det finns mängder av möbler som är gjorda för att användas utomhus, men det går även att använda möbler och textilier från bostaden. Till exempel så kan man dra fram den gamla trasmattan, gardinerna som legat längst in garderoben det senaste decenniet och stolarna som stått på vinden i vad som känns som en evighet. Istället för att köpa helt nytt så kan man använda sig av det man redan har och skapa en härligt mixad uteplats med återbrukskänsla.

Genom att ha någon form av förvaring (exempelvis en stor låda) till kuddar, filtar och dylikt så kan man enkelt plocka fram och undan textilier som man inte vill ha ute när det drar in busväder. Lådan kan förslagsvis också användas som bord eller en sittmöbel med hjälp av några kuddar för att optimera dess användning. 

Belysningen är väldigt viktig

När mörkret börjar falla så är det få saker som är så mysigt som ljusslingor. Genom att använda solcellsdrivna ljusslingor blir det dessutom bättre för miljön och man behöver inte tänka på att dra runt sladdar eller oroa sig för energiförbrukningen. Hos SolarCamp hittar man högkvalitativa solcells ljusslingor i flera olika längder och färger, designade för att klara av det växlande vädret i Skandinavien. Det är en mycket bra produkt att förgylla sin uteplats med, sök bara på ljusslinga solcell så dyker hela det välsorterade sortimentet upp.

Fler nyheter