När tandvärken slår till – sök akuttandvård på Odenplan

22 augusti 2021 jonas olsson

När tandvärken smyger sig på så brukar det ställa till ganska så mycket i livet. Man får svårt att koncentrera sig och man blir lätt matt och trött på att gå runt och ha ont hela tiden. Har du börjat få tandvärk som inte vill ge med sig? Då bör du uppsöka en tandläkare som erbjuder akuttandvård på Odenplan, till exempel hos tandlakare-adenjangenstal.se/behandlingar. 

För att slippa tandvärken så finns det inte så mycket annat att göra än att uppsöka tandläkaren. På en akuttandvårdsmottagning kan man få akut hjälp med sin värk. Det finns ingenting värre än att inte lyckas få en tandläkartid när man går omkring och har ont. 

Hos en akuttandläkare kan man åtgärda det som är problemet. Det finns olika orsaker som din värk i munnen kan bero på. Det kan vara allt ifrån en inflammation till en trasig tand. Om tanden är trasig kan den behöva dras ut alternativt lagas, så det gäller att få hjälp i tid.

 

Flera orsaker till tandvärk

Om tanden eller tandköttet är inflammerat så kan du behöva få både en tvätt på akutmottagningen samt antibiotika. Oftast brukar värken ge med sig ganska så snart efter att man har blivit insatt på en kur med antibiotika. 

Man kan också använda smärtstillande tabletter regelbundet under tiden som värken är som värst. Innan antibiotikan har verkat ordentligt så kan det ta en stund innan smärtan lägger sig. Då är det bra att ha värktabletter till hands. Sådant kan du fråga om när du besöker akuttandvården, ofta kan du få recept på smärtstillande utskrivet av tandläkaren som behandlar dig. 

Summa summarum, tandvärk är ingenting roligt alls att behöva gå och dras med. Se till att besöka akuttandvården direkt om du upplever smärta eller obehag i dina tänder eller tandkött. Det kommer kännas som en befrielse efteråt när värken har gett med sig. 

 

Fler nyheter