Öka chanserna att få tag på intressanta lägenheter

29 oktober 2021 Cecilia Olsson

editorial

Hyreslägenheter kan ha många fördelar gentemot att äga en egen bostad. Även om det för många är en dröm att ha ett alldeles eget hus så kommer det med väldigt mycket ansvar. Många gånger är det väldigt mycket mer tidskrävande samt kostar betydligt mycket mer än vad man räknat med när det handlar om att äga och sköta om ett hus själv. Hyr man lägenhet däremot så så ingår det mesta i hyran och man behöver inte bekymra sig om slitna takpannor, avlopp som krånglar eller snöröjning.  

Det är klokt att ställa sig i kö

Önskar man hyra en bostad så är det klokt att ställa sig i kö hos en bostadsförmedling och/eller ett fastighetsbolag. Då kan man söka lägenheter i önskat område och lämna in en intresseanmälan om det dyker upp ett boende som känns tilltalande.

Oftast handlar det om kösystem där man samlar poäng, ju längre man står i kö desto fler poäng får man, vilket innebär att man har större chans att få kontrakt på en lägenhet man är intresserad av om man varit registrerad under en längre tid. Därför är det klokt att ställa sig i bostadskö så fort som möjligt på orten som man är intresserad av att bo i.

Lägenheter i vacker miljö med närhet till stadspuls

Vill man till exempel bo i en kommun där det finns närhet till både hav och stad så kan man söka sig till Öckerö kommun. Öckerö ligger i Göteborgs skärgård och har pendlingsavstånd in till staden. Det är en perfekt plats att söka lägenheter om man vill att både vacker miljö och stadspuls ska finnas lättillgängligt. Genom att vända sig till Öckerö Fastigheter kan man öka sina chanser att hitta boende i kommunen. Öckerö Fastigheter är ett kommunalt fastighetsbolag med uppdrag att bygga nytt och planera för en hållbar utveckling av boendemiljön på Öckeröarna.  

Fler nyheter