Stilrent ljus

Det är många faktorer som spelar in på hur bra vi trivs i våra hem. En grundläggande sak är förstås att det är städat. Vem gillar att bo bland dammråttor och smuts? En annan faktor är att det är saker ligger i ordning. Skandinavien har en tradition av minimalism vilket inte minst syns på den ”ljust och fräscht”-anda som alltjämt råder häruppe i vår del av världen.

Vi verkar helt enkelt trivas när det är lite svalt, lagom möblerat och med rätt mycket tom yta i våra hem. Lite lustigt kan man tycka – det är ju väldigt kallt häruppe större delen av året. Man skulle kunna tro att vi därförskulle premiera tjocka fällar på golven och annat som värmer.
Å andra sidan är våra hus väldigt isolerade. Jämför gärna med hur det är i den varmare delen av Europa. När det är kallt i Spanien, då fryser man inomhus eftersom husen är anpassade för varmt väder.

Något som vi däremot är måna om är att det ska vara ljust i våra hem. Ja alltså inte bara ”ljust och fräscht”-ljust, utan ljust som i ljus från lampor. Mörkret gör att vi fyller våra hus med värmeljusets sken medan vintern håller oss hårt i sitt grepp.

Den skandinaviska lampdesignen har också något vintrigt över sig. Det är avskalat och svalt utan några krusiduller som gäller när det kommer till lampor. 

Ta till exempel det danska &tradition. Detta företag är känt för sina lampor Blown, Formakami samt lampserierna Copenhagen, Flowerpot samt Bellevue. Samtliga präglas av stilren och samtidigt tidlös design som känns modern och passar in i de flesta hem.

På nätbutiken AndLight kan du hitta hela &traditions utbud av designlampor, vilket inkluderar bordslampor, vägglampor, golvlampor, pendlar samt taklampor: https://andlight.se/shop/tradition-620c1.html.

Skulle &tradition inte falla dig i smaken säljer AndLight lampor från en mängd anda tillverkare och designers.