Världens mest älskade kök

Italien är ett mecka för alla matälskare, med ett kök som fokuserar på härliga råvaror, enkla men fantastiska smaker och dofter som får det att vattnas i munnen. Solmogna grönsaker, smakrika ostar, härligt färsk pasta och olivolja så god att man nästan kan dricka den – det är några av baserna i den italienska matlagningskonsten. För varför krångla till det när de enklaste och renaste smakerna oftast är de allra bästa? Det är ju trots allt inte för intet som pasta, pizza och tiramisú älskas av en hel värld. Riktigt god mat utan en massa krusiduller, helt enkelt.

 

 

Ät som italienarna

 

En italiensk restaurang är alltid ett säkert kort om man är sugen på en riktig pangmiddag. Maten är alltid bra, vinerna är alltid goda och stämningen är alltid varm och inbjudande. Passa på att boka bordet för en helkväll och ät middag på det riktigt italienska viset – utan stress och med den ena smarriga rätten efter den andra. En italiensk restaurang passar utmärkt för såväl en stökig rödvinsmiddag med kompisgänget, som för en romantisk dejt på tu man hand. Har du vägarna förbi Stockholm kan du spana in mysiga Ciao Ciao Quattro i Vasastan – ett populärt ställe med en hel del italienska läckerheter på menyn. 

 

Glöm inte desserten

 

Går du på italiensk restaurang får du för guds skull inte hoppa över efterrätten. Snåla på kalorier kan du göra en annan dag, här gäller det att ta på sig stretchbyxorna istället. För är det något italienarna gör minst lika bra som pasta, pizza och vin, är det just desserter. Vad sägs om en krämig gelato, en klassisk kaffedrypande tiramisú eller en försvinnande god och gräddig semifreddo? Smutta på en riktigt kraftig espresso  och dröm dig bort till en taverna någonstans bland prunkande olivlundar och med Pavarotti i högtalarna. Bättre kväll går knappast att få.