Problemen du inte vill ha

21 april 2020 jonas olsson
Problemen du inte vill ha

Det finns problem och så finns det problem. Vissa dagar kan det kännas som ett problem när solen inte skiner eller att du behöver dammsuga. Låt oss då bara hoppas att du inte hamnar i situationen att du behöver ägna dig åt spolning av avlopp. Fast om situationen uppstår är det egentligen ingen fara – för då kommer proffsen körande! 

Skämt åsido, ett stoppat avlopp är inget att leka med även om det skulle lukta skämt. Det behöver åtgärdas och det behöver oftast åtgärdas snabbt innan det hela eskalerar och förvärras. 

Ibland är det enkelt men oftast saknar du som privatperson kunskap och verktyg.

 

Vad kommer det sig att avlopp slammar igen?

När ett avlopp stoppar och du märker dålig lukt och kanske t o m börjar få upp avloppsvatten i din bostad har problemen troligen börjat långt tidigare. Den överlägset vanligaste orsaken är att saker har hamnat i avloppet som inte borde vara där. Att kasta tyg, cellstoff eller t o m fasta föremål i toaletten eller spola ner stora mängder fett i vasken kan verka smidigt just då – men det försvinner inte bara för att du inte kan se det. Det är vanligt att det bygger på med allehanda skräp bakom föremål som fastnat i avlopp. 

 

 

Hjälp att få i den stora luktens tid

Ännu en orsak kan vara att rören helt enkelt är så gamla att de börjar gå sönder och inte längre fungerar som de ska. 

Oavsett orsak finns bra och kompetent hjälp att få. En slambil med specialiserad utrustning och en kompetent tekniker löser dina problem nio gånger av tio. Den tionde gången kan det behövas att andra typer av specialverktyg används för att knacka loss förhårdnade föroreningar. 

Ser du sedan till att spola igenom systemen vart femte år kommer du att undvika en akut spolning avlopp i Brålanda.

Fler nyheter

13 augusti 2021

Sexdating för dig