Vill du slippa bokföringen?

Många företagare vill absolut inte befatta sig med papper, kvitton och bokföring. De vill helst enbart syssla med sin egentliga verksamhet och ibland blir kvittona liggande i stora högar, till stor förtret för alla. Nu är det ju lag på att man måste bokföra sina affärstransaktioner, så det är en utmärkt idé att låta en bokföringsbyrå göra jobbet. Då slipper man personalansvar och kan också flexibelt styra själv hur mycket hjälp man vill ha. Man slipper låta någon annan få insyn i affärerna utan lämnar allt till ett utomstående proffs.

 

 

Daglig bokföring

Man bör bokföra transaktioner dagligen, men i praktiken samlar man ihop en liten hög i datumordning och bokför dem på en gång under respektive rätt datum. Något som är viktigt att hålla reda på är kund- och leverantörsreskontra. Det är förteckningar på hur mycket kunderna är skyldiga företaget, respektive hur mycket företaget är skyldig sina leverantörer.

Man bör boka av alla betalningar direkt, så att man lätt kan se vilka kunder som betalar i tid. Till de andra skickar man påminnelser, och kanske avvaktar man med leveranser till en kund som man ser inte har betalat sina fakturor.

 

Moms, skatter och löner

Det kan vara krångligt att komma ihåg alla datum för redovisning till myndigheterna. Det är också viktigt att löner betalas ut i tid och till rätt konton. Moms och skatter ska redovisas och betalas, man ska redovisa sin personal till Fora och Collectum och man ska lämna kontrolluppgifter på lönerna. Vill du slippa huvudbry med detta, tar bokföringsbyrån gärna hand om alla de nödvändiga göromålen.

 

Hjälp med att skriva avtal

Behöver du hjälp med mer än bokföring? Du kan få assistans när det gäller att skriva avtal med personal eller när det gäller uppsägningar och juridiska frågor om t.ex. arbetsrätt. Revisorer och bokföringsbyråer har ett brett kontaktnät, och det kan du dra fördel av.